Hoe blijf je gezond in corona-tijden

Ik werk al meer dan twee weken vanuit mijn thuiskantoor. Ik kan er maar moeilijk aan wennen. Nog voordat de regering iedereen verplichtte om zoveel mogelijk van uit huis te werken, was ik er om privéredenen al mee begonnen. Na die eerste week verheugde ik me op het weerzien met mijn collega’s. Dat liep even anders. De regering kondigde maatregelen aan om de verspreiding van het virus in te dammen. Tot 6 april. Langer thuis werken dus. En ook nog eens niet naar buiten omdat ik flink verkouden was.

Vijf dagen bivakkeerde ik verplicht binnenshuis. Ik had gelukkig genoeg eten voor een week in huis en twee weken zou ik er eventueel ook wel mee redden. Ik was gewoon aan het werk, want het voelde als een simpele verkoudheid. Twee keer was er contact met de buren face to face, toen ze wat boodschappen kwamen brengen. Maar wel op gepaste afstand. Raar gevoel. Ik ben zo gewend om mensen binnen te vragen. Die gastvrijheid is een van de dingen die ik op dit moment het meeste mis.

Zak chips en een zacht dekentje

Die gepaste afstand is nu de nieuwe norm. Maar hoe blijf je mentaal en fysiek gezond in corona-tijden. Een belangrijke vraag voor mezelf. Het makkelijkste zou zijn om de komende weken met een zak chips onder een zacht dekentje op de bank te vertoeven. Ik was ook bang dat ik daarin zou vervallen. Gelukkig gebeurt dat niet. Ja, ik heb best wel een zak chips leeg gegeten. Twee zelfs. Maar niet van die grote en niet elke avond.

Ik heb goede en wat mindere dagen. Maar iedere ochtend om zeven uur gaat de wekker. Ook in het weekend. Een uur later stap ik naar buiten om een wandeling met de buurvrouw te maken. Sociaal contact op gepaste afstand. Minimaal anderhalve meter van elkaar. De eerste dagen ingewikkeld. Nu verheug ik me er iedere ochtend op. Daarna ontbijten en aan het werk. Ik begin de werkdag een stuk frisser.

Vrijdagmiddagborrel

En de trainingen met Hilde gaan natuurlijk nog steeds door. Ieder in zijn eigen huis. Via Zoom. En vanmiddag een virtuele vrijmibo met de familie. Handig dat dat kan. Hoe lang het gaat duren? Geen idee. Ik kijk halsreikend uit naar dinsdag. De dag dat de premier aankondigt wat er met de scholen gaat gebeuren. Dan weten we meer. Voorlopig houden we gepaste afstand.

2 gedachtes over “Hoe blijf je gezond in corona-tijden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s