Ik zet mezelf op nieuwsrantsoen

Trainen via een online verbinding. Best grappig.

En toen kwam de paniek toch. Ik had me zo voorgenomen om het niet te doen maar het gebeurde toch. Tijdens de volle bak training met Hilde. Online. Tijdens de grondoefeningen werd ik opeens heel duizelig. Achteraf helemaal niet zo gek als je bloedsuikerspiegel te laag is, omdat je de hele dag al net iets te weinig hebt gegeten en wel stevig traint. Maar ik vloog in standje paniek.

We besloten de training voortijdig af te kappen, want we waren tocht al bijna klaar. Ik had best stevig getraind. Het rennen op de plaats, dit keer zonder te stoppen. En het touwtje springen. Nieuw record, 37 keer achter elkaar op een flink tempo. Marielle doet geen half werk. Met de stress die ik stiekem toch wel had van al het nieuws rondom het Corona virus, was het helemaal niet zo gek dat mijn lijf zo reageerde.

Snotverkouden

Ik gebruikte de avond om tot rust te komen en te relativeren. Wat in deze tijd niet zo makkelijk is. Ik ging vroeg naar bed en… Werd om drie uur snotverkouden wakker. Dus toch. Het voelde aan als een gewone verkoudheid, maar ook daarbij moet je je aan het advies van het RIVM houden. Werken vanuit huis en niet op pad voor de krant. Het zijn geen tijden om burgerlijk ongehoorzaam te zijn.

Nieuwsrantsoen

Zo’n zelfisolatie maakt je wel heel creatief in het verzamelen van verhalen. Ik zocht contact met een vriendin, die ZZP’er is. Maakte met haar een nuchter en hoopvol verhaal over de hele situatie. En… Ik zette mezelf op nieuwsrantsoen. Lastig als nieuwsjunk, maar het moet. Op Facebook ontvolgde ik mensen die met allerlei complottheorieën mijn nieuwsfeed binnenkwamen. Niet omdat ik mijn kop in het zand steek, maar om mezelf te beschermen tegen alle prikkels. Ik ben net iets te vaak fysiek ziek geworden van alles opzuigen wat er in de media over heftige wereldgebeurtenissen wordt gemeld. En wat moet je nou precies geloven. Wat ik overdag tijdens mijn werk meekrijg is meer dan genoeg. Juist in heftige tijden moet je jezelf beschermen om het angstduiveltje buiten de deur te houden.

Wees lief voor jezelf en voor elkaar!

Het verhaal wat ik deze week schreef, lees je hier.

Een gedachte over “Ik zet mezelf op nieuwsrantsoen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s