Vrijdag is trapdag

Kut… Vrijdag is het trapdag. Ik realiseerde het me woensdag en kreeg even de neiging om de volgende dag tot trapdag uit te roepen. Want… vrijdag had ik een afspraak met Isabelle. En zij houdt zitting op de vijfde verdieping van een kantorencomplex. Dat betekende dus vijf verdiepingen omhoog met de trap.

Rustig aan beginnen

Vrijdag trapdag had ik in een lollige bui bedacht met Hilde tijdens mijn eerste training. Ik had een opmerking gemaakt dat ik de rest van de week de trap zou nemen op kantoor. Waarom meteen morgen en waarom meteen de hele week vroeg zij zich af. Je kunt ook rustig aan beginnen en een dag in de week bombarderen tot trapdag. Zo gezegd, zo gedaan en zo werd vrijdag mijn trapdag.


Vorige week had ik gesmokkeld. Ik was zo verkouden dat ik bij het kleinste trapje al in ademnood kwam. Maar vandaag kon ik er echt niet onderuit. Dus nam ik vanochtend braaf op kantoor de trap. Nog steeds een beetje verkouden, kwam ik toch niet zo buiten adem boven, als ik had verwacht. Het was ook maar een trap.

Excuustruus

Na mijn werkdag pakte ik de bus naar station Groningen. Het was lekker weer dus ik besloot naar mijn afspraak te lopen. De kortste route was over het perron naar de Emmabrug, daar de trap pakken en dan richting Stadspark lopen. De zon scheen en ik liep stevig door. Een half uur voor mijn afspraak parkeerde ik mezelf op een bankje in de zon. Nog even kwartiertje vitamine zon pakken. Want ik vermoedde dat ik wel een kwartier nodig zou hebben om die trappen omhoog te komen. De excuustruus in mij had de hele dag al geprobeerd redenen te verzinnen om toch de lift te nemen. Geen enkele was legitiem, ik ontkwam er niet aan.

Buiten adem

Uiteindelijk vielen die vijf trappen mee. Na twee hield ik even een kleine pauze om op adem te komen. Op de vierde verdieping hield ik een halve minuut stil, voordat ik de laatste treden naar de vijfde verdieping op liep. Ik had er nauwelijks vijf minuten over gedaan en was slechts een minuutje buiten adem. Ik herstelde sneller dan verwacht. Nog niet zo gek… Die vrijdag trapdag.

5 gedachtes over “Vrijdag is trapdag

 1. Wat een goed idee om met een dag trappen lopen te beginne. En geweldig dat je het ook gedaan hebt toen bleek dat het ineens vijf trappen moesten zijn. Ik weet niet of ik wel zo consequent geweest zou zijn hoor. Ik had er misschien twee genomen en dan de rest met de lift vervolgd. Maar ja, verontschuldig ik mezelf dan ook maar weer, ik heb behalve een teveel aan gewicht, sinds een jaar ook nog een nieuwe knie mee te dragen. En die knie vindt trappenlopen nog helemaal niet zo gemakkelijk. Kortom: you go girl!

  Geliked door 1 persoon

  1. mariellerenate1972

   Dankjewel. Ik dacht eerst ik doe ook de helft en de rest met de lift maar ik wilde me niet laten kennen en had er ook wel lol in. Grappige is dat ik de volgende dag op het station ook gewoon de trap pakte, terwijl ik daar normaal altijd de lift in duik.

   Geliked door 1 persoon

 2. sabrinamatthijssen

  Je schrijft leuk en ik las moeiteloos tot het einde. Goede insteek om klein te beginnen, ik heb weliswaar geen moeite met trappen maar ga dit op andere dingen proberen toe te passen. Bedankt voor je inzicht!

  Like

   1. sabrinamatthijssen

    Graag gedaan, hier nog 1 maar ook dol op fotograferen 🙂 dus op mijn fotografiesite een blog gedeelte gemaakt nu. Maar websites en ik zijn nog niet altijd vrienden dus ben momenteel aan het worstelen 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s