Het zit erop, nou ja het eerste half jaar

Lekker in mijn vel dankzij het traject van Hilde Tuijt.

Het zit erop. Mijn half jaar Train Happy Topgewicht met Hilde van Theater THT. Vanmiddag was de laatste training van ons half jaar. Keihard gesport en keihard gelachen. Ik begon dit avontuur, niet om kilo’s kwijt te raken. Maar om weer lol te krijgen in het sporten. En ik moet zeggen: dat is gelukt.

Coronacrisis

Het waren enerverende maanden. We startten in de woonkamer met trainen. Live. En toen gooide na tien weken de coronacrisis roet in het eten. We trainden online, minder gezellig, maar nog steeds heel leuk. Iedere dinsdagmiddag na het werk, zwengelde ik mijn chromebook aan om een uurtje te trainen.

Randvoorwaarden

Ik heb veel geleerd de afgelopen maanden. Sporten is leuk, als je er maar voor zorgt dat je ook de randvoorwaarden leuk maakt. Ik wil mezelf best afbeulen en steeds een stapje verder gaan. Maar niet zoals vroeger iedere training ver in het rood. Niet elke oefening hoef ik meteen perfect te kunnen. Het heet niet voor niets training. Kreeg ik in het begin bij een bepaalde grondoefening na een keer al kramp. Tegenwoordig doe ik deze moeiteloos en maakt Hilde hem daarom gewoon een stukje zwaarder. Zonder iets te zeggen. Ja achteraf pas. Waar ik dan weer heel hard om moet lachen. Vanmiddag lukte zelfs een oefening, die al maanden niet lukte. Nu dus wel.

Health At Every Size

Ik heb de afgelopen weken wel gedacht van: hoe nu verder. Want ik kan al heel veel zelf maar ik kan ook nog wel wat steun gebruiken na dat eerste half jaar. Ik ben nog niet helemaal klaar om te worden losgelaten. Gelukkig heeft Hilde een vervolgtraject gestart en dat ga ik de komende tijd volgen. En ik blijf bloggen. Ik heb me in de wereld van HEAS en body positivity gestort. Health At Every Size en positief naar je eigen lichaam kijken. Ook daar wil ik meer over schrijven. En dat vind ik best spannend, want er rust nog steeds een taboe op dik zijn…

2 gedachtes over “Het zit erop, nou ja het eerste half jaar

  1. Marielle

   Hej Yvonne,

   Dankjewel. Ja geweldig. Ik ben een heel ander mens. Binnenkort in de Asser Courant mijn ervaringsverhaal. Vandaag voor het eerst in zes weken weer op de weegschaal gestaan en er was best wel wat af. Maar dat is niet mijn voornaamste doel. Vooral lekker in mijn vel is zo belangrijk. Helemaal in coronatijd. En ik blijf natuurlijk schrijven. Ik ga me richten op het taboe op dik zijn doorbreken. Heel spannend maar ook heel belangrijk.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s